Wie ben ik

Gerard Bonefaas, geboren in 1951 en woonachtig is Zeist. Beeldhouwkunst speelt een belangrijk rol in mijn leven. Hoewel mijn creatieve inspiratie altijd wel aanwezig is geweest, heb ik mij pas op latere leeftijd toegelegd op het leren van verschillende beeldhouw technieken. De beelhouwer Frank Linsewski heeft mij in de drie jaar dat ik bij hem in de leer was veel geleerd.

Mijn beelden zijn veelal figuratief, ze moeten iets voorstellen, maar enige vorm van abstractie is soms wel verweven in het figuratieve. Mijn inspiratiebronnen zijn de beeldhouwers Jan Pater, Jos van Vreeswijk en Benoit Luyckx.

In eerste instantie werkte ik in zachte steen zoals in diverse soorten speksteen en albast. Om een stap vooruit te maken in mijn ontwikkeling als beeldhouwer werk ik nu voornamelijk in harde steen soorten zoals Iers marmer, marmers, Pakistaans kalksteen etc. Door diverse soorten hardsteen te verwerken leer je ook, dat wat jij er uit wil halen niet altijd wordt toegelaten door de steen zelf. Daarom is het een uitdaging samen om weg te gaan naar een bevredigend eindresultaat.